Over Laat je geen ha(c)k zetten

18 apr
Outer - Buurthuis De Pallieter

Laat je geen ha(c)k zetten

Oplichting is een fenomeen van alle tijden. Sinds mensenheugenis trachten criminelen slachtoffers te overhalen om geld te geven voor een onbestaande dienst of een product van slechte kwaliteit.

donderdag 18 april 2024 om 20:00 uur

 

Oplichting is een fenomeen van alle tijden. Sinds mensenheugenis trachten criminelen slachtoffers te overhalen om geld te geven voor een onbestaande dienst of een product van slechte kwaliteit. De sneltreinvaart van de digitalisering heeft het actieterrein van deze criminelen verlegd naar het internet, waardoor zij sneller en anoniemer veel meer slachtoffers kunnen maken. 

 

Maar wist je dat er nog heel wat andere vormen van cybercriminaliteit zijn? Aan de hand van enkele waargebeurde verhalen leer je de meest voorkomende cybercrimefenomenen zoals phishing, emotie- en cryptofraude (her)kennen. Met enkele tips en tricks op zak ga je na deze lezing veiliger online én sensibiliseer je de mensen in jouw omgeving.


Gebracht door Mathieu Verschraege, coördinator Digitaal Leren bij CVO Focus, regiocoördinator ICT-professionalisering Digisprong, zaakvoerder Mediavista (lezingen en workshops rond mediawijsheid en cybercrimepreventie), voormalig cybercrimerechercheur en lid van de lokale computer crime unit.

Prijzen

Ticket Prijs
Leden en min 25 jarigen € 5,00
Niet- leden € 8,00

Graag vooraf inschrijven via ons secretariaat: 

davidsfonds.outer@proximus.be of tel. 054 326 468

Betaling op rek. nr. BE24 7371 1707 8538 van Davidsfonds Outer.

Labels: Mens & MaatschappijLezingActiviteitCultuurregio Denderregio