Over In gesprek met Ilja Leonard Pfeijffer

16 apr
Beveren - CC Ter Vesten (schouwburgzaal)

In gesprek met Ilja Leonard Pfeijffer

Davidsfonds Beveren-Zuid, CC Ter Vesten en BIB Beveren zijn trots om één van de grootste schrijvers van de Lage Landen te verwelkomen. Patrick De Rynck gaat in gesprek met hem. Beeld @ Stephan Vanfleteren. 

dinsdag 16 april 2024 om 20:00 uur

‘De geschiedenis herhaalt zich zelden opzichtig, maar na afloop van de gebeurtenissen blijkt zij dikwijls achter nieuwe maskers en in modieuze kostuums een oud stuk te hebben opgevoerd.Ilja Leonard Pfeijffer | uit Alkibiades

Omslag - 2D

ILJA LEONARD PFEIJFFER (°1968) is dichter, classicus en de auteur van moderne klassiekers als La Superba, Brieven uit Genua en Grand Hotel Europa. Alkibiades is zijn meest ambitieuze roman. 

Hij behoort tot de meest gelauwerde auteurs van ons taalgebied en heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder poëzie, romans, korte verhalen, toneelteksten, essays, wetenschappelijke studies, columns, vertalingen en bloemlezingen. Hij wordt erkend als één van de meest dwingende stemmen in de hedendaagse Nederlandse literatuur. Patrick De Rynck praat met hem over Alkibiades, zijn hele oeuvre, zijn denken en doen. 

PATRICK DE RYNCK (°1963) is classicus en werkt als auteur, vertaler, recensent, bloemlezer en (eind)redacteur. Al jarenlang weet hij als geen ander de klassieke oudheid naar een breed/ruim publiek te brengen, in diverse media. De boeken die hij schreef of vertaalde, een twintigtal, gaan over de oudheid en haar doorwerking, schilderkunst en erfgoed. In 2021 lanceerde hij de website Hic et Nunc, die de oudheid in het leven van elke dag in de kijker zet. Hij redigeerde voor Open Monumenten- en Erfgoeddag, schreef ook talloze audiogidsen voor vaste museumcollecties en tentoonstellingen in Vlaanderen en Nederland en werkt samen met grote musea, overheden, uitgevers en (erfgoed)instellingen. 

Neem een kijkje op de website van Davidsfonds Beveren-Zuid voor meer info over het evenement, de auteur, zijn oeuvre en zijn plek in de Nederlandse literatuur. 

Prijzen

Ticket Prijs
Genummerd - -26jr € 7,00
Genummerd - 65+ € 14,00
Genummerd - Standaardprijs € 15,00
Genummerd - UITPAS kansentarief € 3,00

Ticketverkoop via CC TER VESTEN

Labels: Mens & MaatschappijTaalLiteratuurRolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitCultuurlezenCultuurregio WaaslandLiteraire Ontmoeting