Over WEBINAR - De Belgische stembusslag: waarheen met ons land?

16 apr

WEBINAR - De Belgische stembusslag: waarheen met ons land?

Wat staat er op het spel bij de komende verkiezingen van 9 juni?

dinsdag 16 april 2024 van 19:30 uur tot 21:00 uur

2024 is een politiek scharnierjaar. Voor het eerst vinden tijdens hetzelfde jaar verkiezingen plaats voor álle bestuursniveaus: gemeenten, provincies, regio's, België en Europa. Voor de politieke partijen staat er dus gigantisch veel op het spel, want in 2024 worden overal de machtsverhoudingen voor de volgende jaren vastgelegd. En die zullen mee de regeringsvormingen bepalen die partijen voor meerdere jaren aan de macht brengen of in de oppositie duwen.

Politici zullen ook geconfronteerd worden met vele maatschappelijke en economische uitdagingen die wachten op beslissingen. Ook is er veel sprake van een nieuwe, zevende, staatshervorming waarover tussen de partijen onderhandeld zou moeten worden en die onze staatsstructuur deze keer écht in een andere plooi zou moeten leggen. Veel voorstellen circuleren intussen al. Wat moeten we hier nu allemaal van denken?

In glasheldere taal, doorspekt met een vleugje humor, legt professor Sinardet het je in geuren en kleuren uit. En hij gaat hierover ook graag in dialoog met zijn publiek. Al jouw vragen zullen een antwoord krijgen.

Programma van webinar

Op dinsdag 16 april:
19:30 - 21:00 Webinar Door Dave Sinardet

Lees meer over het programma

Inschrijven

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs € 15,00
Standaard € 22,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie)

Labels: Mens & MaatschappijPolitiekWebinar1 sessieBasiscursusAcademieActiviteit